Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Reactie van passagier tijdens jubileumconcert vlucht MSO 40

wo 1 nov., 08:00 Kunst & Cultuur

HEESCH - Heel veel passagiers hebben zich aangemeld voor deze muzikale vlucht van de MSO40 en het is natuurlijk fantastisch om voor zo’n enthousiaste, grote groep mensen te mogen optreden. 

Zoals we in het keurig verzorgde programmaboekje kunnen lezen, bestaat dit orkest dus al 40 jaar en dat vraagt natuurlijk om een speciaal thema: we vliegen mee naar de regenboog! Het begint al bij binnenkomst: acteurs van Arcadia uit Heesch in de rol van stewardessen en stewards, controleren ons, de passagiers, én onze tickets voor we “in mogen stappen”. Het is een volle vlucht want alle plaatsen zijn bezet.

We zitten in de wolken en het jubileumconcert kan beginnen. Op het scherm zien we dirigent Peter van Helvoort die in zijn kleedkamer nog even kijkt welk colbertje hij aan zal trekken maar dan is de keuze gemaakt. 
Sabine van de Wiel, als purser, heet ons allen hartelijk welkom op deze vlucht. Ze vertelt steeds iets over elk gedeelte van deze muzikale reis en die start met The Flying Ouverture,  bekende filmmuziek van bv “Flying Doctors” en “Mash”. Op het scherm zien we ondertussen foto’s van alle muzikanten en overzichtsfoto’s van eerdere optredens. Wat een rijke muziekhistorie, maar wat wil je ook na 40 jaar! Voorzitter Jan van der Biezen wenst ons een mooie muzikale vlucht toe en we gaan verder met het programma. 

Sabine noemt de plaatsen op waar we nu over gaan vliegen en die hebben ons weer prachtige muziek opgeleverd zoals uit het Spaanse Granada “La Tuna Pasa” gevolgd door “Olimpica” uit Italië. Het orkest laat ons genieten. In het boekje kunnen we lezen welke muziek we allemaal te horen krijgen en ik moet zegen dat het zeer gevarieerd is. Een compliment aan de dirigent die tevens arrangeur is en hier heel wat uurtjes aan heeft besteed en dat vereist vakmanschap! De reis gaat verder en het Popkoor Enjoy uit Vorstenbosch, dat al tijdens het gehele optreden op het toneel stond, laat nu horen wat ze o.l.v. dirigent Karin Tooren, in haar mars heeft en dat is verrassend veel. Wát een stemmen en zo swingend, je deint heerlijk mee. We genieten van Danny Vera’s prachtige “Roller Coaster”, Ed Sheeran’s “Perfect en ook “You’re The Voice” van John Farnham. Geweldig! De dirigent Karin Tooren staat heerlijk mee te swingen voor haar koor! 

In de pauze zien we op het scherm de namen van alle sponsoren: heel belangrijk.

Na de pauze zien we de dirigent in een andere outfit en alle leden van het orkest hebben nu een blauw overhemd aan met hun embleem MSO erop!!

We gaan verder genieten en nu van Musical Highlights: zo’n beetje alle bekende melodieën uit de diverse musicals zoals van Miss Saigon, The Phantom of The Opera en Jesus Christ Superstar, Les Misérables en Good Morning Sunshine passeren de revue en koor en orkest maken er samen een feestje van. En wat te denken van Mark van Nuland, die met zijn warme stem een schitterende solopartij weggeeft met het lied “Somewhere over the rainbow”…..

En.. ABBA GOLD; de naam zegt het al, alle gouden hits van Abba en dat zijn er nogal wat en natuurlijk vergeten we de Nederlandse inbreng niet zoals “Pastorale”, “OP een mooie Pinksterdag”, “Malle Babbe” en “Maas en Waal”. Samen zingen we tot slot “Ik loop met jou naar de regenboog” de tekst staat op het scherm dus iedereen zingt mee. 

Wat een toepasselijk einde van een bijzondere, muzikale reis. 

De voorzitter Jan van der Biezen komt nogmaals op het podium en nu om een woord van dank plus een boeket, over te brengen aan koor en orkest én hun dirigenten: het was buitengewoon. Ook worden alle mensen bedankt die een rol hebben gespeeld in de organisatie en uitvoering van deze middag en met een prachtig boeket gaan ook zij naar huis.  Hierna kwam ook de voorzitter van Popkoor Enjoy op het toneel en hij overhandigt een symbolische “pot van goud: aan de voorzitter van MSE. Wat een mooi gebaar.

Mardon

Het Maaslands Senioren Orkest en popkoor Enjoy bedanken allen die aanwezig waren. We hopen dat een ieder op deze manier zoals in het verslag staat heeft genoten van deze muzikale reis. Wij hebben het met veel plezier gedaan.

Vriendenclub MSO
Voor € 5,--bent u lid van de Vriendenclub MSO. Meld u zich aan?

============================================================================================

Theo jubilaris Maaslands Senioren Orkest

V.l.n.r. Jan van der Biezen, Theo van de Wetering en zijn vrouw Jo.

HEESCH -
Tijdens de jaarvergadering die donderdag 15 juli plaatsvond in het repetitielokaal van fanfare Aurora aan ‘t Dorp, heeft lid en muzikant van het Maaslands Senioren Orkest Theo van de Wetering uit Heesch zijn onderscheiding en oorkonde ontvangen van de bond voor muziekgezelschappen omdat hij 25 jaar lid is. 25 jaar lijkt misschien niet lang maar 25 jaar lid en muzikant bij senioren orkest is wel lang!

Theo is 85 jaar en bespeelt nog zeer actief op de grote bas zijn partijtje mee. Op 60-jarige leeftijd is Theo lid geworden van het Maaslands Senioren Orkest. Maar hij is al ruim 72 jaar muzikant en lid van fanfare Aurora dus is al op jeugdige leeftijd gestart met muziek maken. Volgens ons kan dit van invloed zijn op een goede ontwikkeling voor je gezondheid!


Theo is actief muzikant maar ook actief als handige man in de vereniging.
Diverse hand- en spandiensten zoals de eerste podiumbordjes voor het orkest kwamen van zijn hand.


Het bestuur en de leden feliciteerden Theo en als kers op de taart hadden ze nog een onderscheiding voor hem van de bond voor muziekgezelschappen, een speld en een oorkonde.
Natuurlijk hoor hier ook een bos bloemen bij voor Jo, de vrouw van Theo, want ook zij heeft zeker een waardevolle bijdrage geleverd om dit jubileum waar te kunnen maken!


Voorzitter Jan van der Biezen proostte op Theo met de woorden: “Theo en Jo, bedankt voor deze mooie muzikale jaren en nog jaren een lidmaatschap in goede gezondheid toegewenst.”


Bijna alle muzikanten willen het liefs zolang mogelijk als hun gezondheid het toelaat muziek blijven maken. En dat kan bij het Maaslands Senioren Orkest. Hieronder de overige jubilarissen.
Zij krijgen allen wat lekkers, als aanmoediging op naar het 25-jarig lidmaatschap...


20 jaar lid - Hein van Hammond
15 jaar lid - Hein Smits, Piet Janssen en Wil van der Bersselaar
10 jaar lid - Frans van den Akker en Jan van der Biezen


Muziek maken is wat je heel lang kunt doen. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de algemene ontwikkeling op jonge leeftijd en heeft een gunstige invloed later op de gezondheid van ouderen. En daar blijkt veel van waar te zijn.

Ook dit jaar hebben wij weer via RABO CLUBSUPPORT donaties ontvangen.


Het Maaslands Senioren Orkest dankt u hartelijk voor uw steun.


Mede dankzij uw steun, kunnen wij als Maaslands Senioren Orkest, velen muzikaal laten genieten van de fijne melodieën die ons orkest speelt.


26-04-2019


Maar liefst twee leden van het Maaslands Senioren Orkest zijn benoemd tot Lid in de Orde Van Oranje-Nassau.

Jeanne van den Akker-van der Pas (78),
uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Van 1992 tot 1998 deed zij secretariaatswerk voor diverse werkgroepen van parochie Sint Petrus. Sinds 2003 zet zij zich in voor fanfare Aurora.
Zo was zij tot 2011 secretaris.
Ook is Van den Akker administratief medewerker en vrijwilliger van de Vriendenkring fanfare Aurora, opgericht door een groep mensen die de muziek in het algemeen en fanfare Aurora in het bijzonder een warm hart toedragen.
Sinds 2012 is ze daarnaast secretaris bij het Maaslands Senioren Orkest.

Als timmerman heeft Theo van de Wetering (82) uit Heesch heel wat werk verzet bij fanfare Aurora in zijn woonplaats. Al sinds zijn dertiende is Van de Wetering actief lid van Aurora. In de beginjaren 60 heeft hij met een niet aflatende inzet meegeholpen aan de realisering van het repetitielokaal. Theo verrichtte allerlei hand- en spandiensten, grote verbouwklussen en kleine klusjes.


Vanaf 1967 zet Van de Wetering zich in voor parochie De Goede Herder.
En twintig jaar lang bezorgde hij koelversmaaltijden huis-aan-huis in Heesch voor de Maaltijdservice van ONS Welzijn.
Theo van de Wetering is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

23-12-'17


Maaslands Senioren Orkest is super trots op de reactie van de KBO Heesch.


Het was geweldig afgelopen woensdag.


Onder leiding van Peter brengen jullie elke keer weer een mooi stuk muziek.


Breng de dank van de KBO Heesch over naar leden van het orkest.

We zullen nog vaak bij jullie aankloppen als we een stukje vakwerk willen beluisteren.


Dank namens de Evenementen Commissie van de KBO Heesch.

7-11-'17,


Wij kregen een leuke mail van de kleinzoon van onze voormalige drummer Koos van der Wijst.


Hé Opa!


Voor een opdracht voor school moesten we een muzikale activiteit ondernemen en daar een verslag over schrijven! Dit verslag heb ik natuurlijk geschreven over:
'Wie vaart er mee met onze cruise?'
Denk dat je het leuk zou vinden als ik deze ook naar jou zou mailen.


MVG, Joppe Smit


Ja Joppe, dat vinden wij leuk, dus hierbij plaatsen wij jouw werkstuk.


Maaslandsseniorenorkest Jubileumconcert 35-jarig bestaan


Titel: ‘Wie vaart er mee op onze cruise?’


Locatie: De Pas in Heesch


Datum: 29-10-2017


Uitvoerende: Het Maaslands Senioren Orkest


Door: Joppe Smit 17 jaar, (5vB, 19448)


Op 29 oktober 2017 ben ik met mijn familie naar het jubileumconcert van mijn opa geweest. Rond 2 uur ’s middags was de aanvang waar we hartelijk werden ontvangen door een matroos en een scheepskok. Het thema van het concert was: ‘Wie vaart er mee met onze cruise?’ Het gehele orkest had een matrozenoutfit aan wat tot een grappig plaatje leidde. Even na binnenkomst in de ontvangsthal werd iedereen luidruchtig de zaal binnen geroepen. Alle 450 gasten konden aan grote tafels zitten met uitzicht op het podium. Er liepen obers rond die drankjes serveerden en er reden ouderen in scootmobiels rond. Deze leeftijdsgroep die het Maaslands Senioren Orkest trok bestond uit rond de 400 ouderen tussen de 60 en 90 jaar en nog rond de 50 personen onder deze leeftijd, vaak was dit familie van een orkestlid. Het programma bestond uit 2 delen. Het eerste deel bestond uit vlotte marsen, vrolijke walsen gevolgd door een pauze en daarna klonken al snel verscheidene polka's, bekende schlagers en populaire klassieke muziek. Bij het laatste deel was er tevens de mogelijkheid om mee te zingen mits je de tekst kende. Ik was het meest onder de indruk van alle ouderen die met een glimlach van oor tot oor de zaal verlieten. Ik kan me indenken in deze leeftijdsgroep die met z’n allen bij elkaar zijn gekomen om oude liedjes te luisteren dat het echt gaaf moet zijn geweest. Zelf vond ik het ook leuk vanwege alles wat erbij komt kijken zoals alle camera’s de tekst die aan elkaar gepraat moest worden, de muziek, de horeca en de logistiek. De muziek zelf spreekt mij iets minder aan omdat deze liederen simpelweg vaak een halve eeuw geleden zijn gemaakt maar toch heb ik een leuke middag gehad. Het geluid was niet te hard en niet te zacht, de sfeer was goed en duur van het concert was perfect, niet te lang niet te kort. Hierdoor kom ik tot een beoordeling van 4/5 sterren.


18-10-2017

Reactie optreden MSO                                                                          woensdag 19 oktober 2016


Het Hooghuys De Ruivert in Oss heeft ook dit jaar weer de deuren geopend voor een spetterend optreden van het Maaslands Senioren Orkest i.s.m ziekenvereniging
Horizon Heesch!


Voor de 24ste keer maakt dit orkest een muzikale reis door allerlei landen en wij,
de aanwezige muziekliefhebbers, gaan genieten van een prachtig programma!
De zaal loopt vol met zo'n 100 gasten en om 14.00 uur opent dhr. v.d. Biezen deze middag.


Helaas kan dirigent Harmen Klaver i.v.m. ziekte niet aanwezig zijn en wordt gelukkig vervangen door Peter van Helvoort.
Ook de toetsenist is afwezig net als de drummer en deze laatste wordt vervangen door
Hans de Winter.
Dit gezegd hebbende kan de middag beginnen.

We beginnen met een mars, gevolgd door Hits van Toen zoals: Breng eens een zonnetje...
en de stemming zit er meteen goed in. Nu luisteren we naar een medley van Freddy Quinn:
heerlijke meezingers en daarna vervolgen we onze muzikale reis via Italië naar Spanje
met El Tulipán: tulpen uit Amsterdam! Het laatste stuk voor de pauze is weer een mars: Americana.
Wát een fantastische muziek! Ik zie veel mensen lekker meedeinen en meezingen met de bekende melodieën.


Na een lekker kopje koffie met een winters speculaasje gaan we verder. Niet met de muziek, nee: er is eerst een loterij en de prijzen zijn mooie pakketten van de Jumbo,
A.H. en van Dio uit Heesch! Dank hiervoor!!
Er zijn weer veel gelukkige prijswinnaars: Gefeliciteerd!!


Hierna neemt Peter van Helvoort zijn plaats op de bok weer in om zijn orkest te dirigeren.
Hij geniet zichtbaar van deze geweldige muziek en het enthousiasme van de orkestleden!
We horen O Vitinho waarna de alom bekende Argentijnse tango Tango Souvenirs ten gehore wordt gebracht.
Je zou zo mee gaan dansen: schitterend!!
Hierna gaan we luisteren naar Gentlemen of music : Tom Jones (Engeland)
en Neil Diamond (USA)
Allemaal bekende melodieën en we zijn weer even jong! Dan een van mijn favorieten:
het prachtige Hallelujah, een kippenvel moment.
En wat te denken van James Last met zijn Happy Music ja, daar word je inderdaad blij van.
Vervolgens luisteren we naar Schlager Party deel 1 en toen vanuit de zaal werd gevraagd om een toegift,
kwam ook nog deel 2 van de Schalger Party.
Na een groot applaus voor orkestleden en dirigent kwam Rieky Vermeulen de dirigent nogmaals extra bedanken zo ook conciërge Marijn, die zijn vakantiedag had opgegeven om alles hier in orde te maken.
Ze kregen bloemen en de toezegging dat we volgend jaar in de herfstvakantie weer welkom zijn, klonk als muziek in de oren!
Natuurlijk zijn we nergens zonder de vrijwilligers en ook zij werden in het zonnetje gezet.
De orkestleden kregen een consumptiebon want: “blazen maakt dorstig” en zo is dat.
Het was weer een geweldig gezellige, muzikale middag en ik zou zeggen: Tot volgend jaar!!!!!


Mardon

_______________________________


30-10-'17


Onderwerp: Compliment jubileumconcert MSO 29 -10-'17


Dag voorzitter van Maaslands Senioren Orkest,


Wat een prachtig concert, wat hebben jullie hard gerepeteerd.
Geweldig, wat een passie.
Ook de aanvulling van het zeemanskoor was buiten gewoon en zeer doeltreffend als je natuurlijk op een cruisereis bent...


Wat een geweldig repertoire.....alles maar dan ook alles was tot in de puntjes neergezet, chapeau.


Vooral Goud van Oud scoorde duidelijk het meest. Jullie hebben de hele zaal meegenomen naar hun mooie nostalgie.....al die prachtige oude liedjes, stuk voor stuk geweldig om mee te zingen, wat ook luidkeels werd gedaan, ook met die tekst op de achtergrond, grandioos ...
Wat hebben we kunnen genieten, kippenvel.....we konden weer even in herinnering leven.....vele mooie momenten kwamen weer boven...
Dit is toch echt genieten.....hoe mooi kan iets zijn....heerlijk toch.


Als jullie net zo genoten hebben als ik (en ik durf bijna wel te zeggen 98% in de zaal) dan moeten jullie ook met een machtig, tevreden, voldaan gevoel aan wal zijn gegaan om op het land nog lang verder na te kunnen genieten.


Beste muzikanten en zangers dank jullie wel voor deze onvergetelijke middag.....ik had hem niet willen missen.


Gr. N van de Wal


13-06-'17


Reactie op artikel Böhmischer Traum.


Daar ik zeer goed contact heb met Norbert Gälle, componist van der Böhmischer Traum kan ik u toch iets meer vertellen waardoor de titel is ontstaan.
Norbert had de melodie geschreven, echter nog géén passende naam kunnen vinden.
Toen broer Anton bij hem op een ochtend informeerde nu eindelijk eens met een titel te komen was Norbert in gedachten druk bezig met de droom die hij die nacht had.
Als grote fan van Ernst Mosch had hij die nacht constant de beelden van een zeer zieke Ernst Mosch voor zich.
Dit herinnerde hem aan zijn vader die aan kanker was overleden.
Het was zijn vader die hem op jonge leeftijd middels een cassettebandje de muziek van Ernst Mosch liet horen.
Norbert was op slag gegrepen door de Egerländer muziek. Zijn grote passie was het om net als Ernst Mosch groot te worden in de muziek,
een jongens droom.
Toen hem om de naam van de melodie gevraagd werd kwam hem dan ook de titel "der Böhmischer Traum" te boven.
Een droom om groot te worden in de muziek die nog vervuld moest worden.
Toen Rundel Verlag eind 1997 de melodie hoorde spelen bij het Orkest van Norbert en broer Anton (Scherzachtaler Blasmusik) wilde Norbert aanvankelijk de melodie niet vrijgeven.
Na lange tijd aandringen heeft hij toch toegestemd, niet wetende dat de melodie zo'n groot succes zou worden.
Norbert heeft de melodie zonder tekst geschreven, er zijn diverse teksten in omloop, maar Norbert blijft zich bekennen tot de instrumentale versie. Inmiddels zijn diverse composities van hem en overige leden van de Scherzachtaler Blasmusik verschenen.
Mijn man en ik hebben de kapel naar Nederland gehaald voor het allereerste optreden sinds de oprichting (1989) op Hollandse bodem.
Voor deze gelegenheid heeft Norbert Gälle een melodie "Erfüllte Wünsche" geschreven en deze werd op 20 mei 2017 in Wanroij ten doop gehouden.


Der Böhmischer Traum staat in de top 10 van de wereldlijst rechten amusementsmuziek Buma/Gema en wordt in diverse arrangementen en met verschillende instrumenten uitgevoerd.


Riet Welgraven