Dubbelklik hier om uw eigen tekst toe te voegen.

Benefietconcert Maaslands Senioren Orkest       De Pas Heesch           3 april ’24

 

Het orkest zet zich vandaag in voor Ziekenvereniging De Horizon.

 

In de pauze is er een loterij en ook deze keer komen de prijzen van de Heesche ondernemers. Jeanne van de Akker heeft zich hiervoor ingezet.

 

De opstelling in de zaal is gezellig en er worden zo’n 80 mensen verwacht. Doordat er ook nog andere activiteiten zijn zoals bridgen hebben mensen een keuze moeten maken anders waren er wellicht meer aanmeldingen geweest.

 

Rieky Vermeulen opent deze middag met een woord van welkom en wijst er ook nog even op dat de leden van de Horizon voor de drankjes
zullen zorgen dus we kunnen fijn blijven zitten en genieten van de muziek.

 

Dirigent Peter van Helvoort opent deze muzikale middag met de mars: Die Sonne geht auf. Marsmuziek zoals die eigenlijk ook behoort te zijn
nl. fris, vrolijk en verrassend.  Een ander stuk is Bodensee Polka. Je hoort het bijzondere geluid van de alpenhoorn. Wist u dat die wel vier meter lang is …,

 

Peter vertelt telkens wat we te horen krijgen en daardoor luister je toch weer op een andere manier.

Er volgen enkele tango’s, wat vrolijke meezingers en wat te denken van: :

Sommernacht in Prag, meeslepende walsmuziek.

In oktober 2023 hebben we genoten van het jubileumconcert “Wie vliegt er mee naar de regenboog” en daaruit komt de prachtige muziek
La tuna pasa.

 

Zo, tijd om even de benen te strekken en de keel te smeren want muziek maken is prachtig maar ook een pauze is belangrijk. En wij als luisteraars kunnen nu kijken en horen of we iets van die loterij mee naar huis kunnen nemen.

 

Na de pauze gaat het orkest verder met thema’s uit de filmmuziek zoals uit de Flying Doctors, de komische serie M.A.S.H. en het bekende liedje van Nena: 99 Luftballons. Wie we ook niet mogen vergeten is  Billy Vaughn met: Isle of Capri, Sail along silvedry moon en Blue Hawaii. Tot slot ook nog de muziek van ABBA en dan komt er ook nog een onverwacht feestelijk staartje aan deze geweldige middag:

 

Clazien Heesakkers, bestuurslid, wil Rieky Vermeulen bedanken voor haar jarenlange, tomeloze inzet voor de Horizon en de organisatie van het jaarlijks terugkerende optreden van Het Maaslands Senioren Orkest en het vele werk dat daarmee gepaard gaat. Een groot applaus uit de zaal maar ook vanuit het Orkest is zeer zeker op zijn plaats. Met een prachtige bos bloemen en een dankwoord ook richting haar man Ad die haar altijd terzijde stond, neemt een zichtbaar ontroerde Rieky afscheid.

Speciaal voor Rieky speelt het orkest nog een vrolijk extra slotstuk.

Wat een fijne middag!!

Mardon

Rieky Vermeulen werd bedankt voor haar jarenlange, tomeloze inzet voor de Horizon en de organisatie van het jaarlijks terugkerende optreden van Het Maaslands Senioren Orkest en het vele werk dat daarmee gepaard gaat.

7 april, wederom een geweldig optreden gehad samen met het Maasland Senioren Orkest in Schaijk.

Ook het goede doel KIKA werd niet vergeten. Kortom een gezellige middag en ook een goed doel gesteund.

Met 690 euro voor het goede doel…


                                                  Koor en orkest, samen meer als 110 muzikanten zetten zich in voor het goed doel.

Beide dirigenten waren blij met het behaalde resultaat voor KIKA


HEESCH-
Tijdens de jaarvergadering die donderdag 15 februari plaatsvond in het repetitielokaal van fanfare Aurora aan ‘t Dorp, heeft lid en muzikant trombonist Jan Kocken van het Maaslands Senioren Orkest Jan Kocken een oorkonde ontvangen.
Jan Kocken is 30 jaar lid van het Maaslands Senioren Orkest en dat is zeker een felicitatie waard.

Bestuurslid Gerry Zuidhof overhandigde Jan Kocken een prachtige bos bloemen voor zijn 30 jarig lidmaatschap.


====================================================================================================================

Reactie van passagier tijdens jubileumconcert vlucht MSO 40


wo 1 nov., 08:00 Kunst & Cultuur


HEESCH - Heel veel passagiers hebben zich aangemeld voor deze muzikale vlucht van de
MSO40 en het is natuurlijk fantastisch om voor zo’n enthousiaste, grote groep mensen te
mogen optreden. 

Zoals we in het keurig verzorgde programmaboekje kunnen lezen, bestaat dit orkest dus al
40 jaar
en dat vraagt natuurlijk om een speciaal thema: we vliegen mee naar de regenboog!
Het begint al bij binnenkomst: acteurs van Arcadia uit Heesch in de rol van stewardessen
en stewards, controleren ons, de passagiers, én onze tickets voor we “in mogen stappen”.
Het is een volle vlucht want alle plaatsen zijn bezet.

We zitten in de wolken en het jubileumconcert kan beginnen. Op het scherm zien we dirigent Peter van Helvoort die in zijn kleedkamer nog even kijkt welk colbertje hij aan zal trekken maar dan is de keuze gemaakt. 
Sabine van de Wiel, als purser, heet ons allen hartelijk welkom op deze vlucht. Ze vertelt steeds iets over elk gedeelte van deze muzikale reis en die start met The Flying Ouverture,  bekende filmmuziek van bv “Flying Doctors” en “Mash”. Op het scherm zien we ondertussen foto’s van alle muzikanten en overzichtsfoto’s van eerdere optredens. Wat een rijke muziekhistorie, maar wat wil je ook na 40 jaar! Voorzitter Jan van der Biezen wenst ons een mooie muzikale vlucht toe en we gaan verder met het programma. 

Sabine noemt de plaatsen op waar we nu over gaan vliegen en die hebben ons weer prachtige muziek opgeleverd zoals uit het Spaanse Granada “La Tuna Pasa” gevolgd door “Olimpica” uit Italië. Het orkest laat ons genieten. In het boekje kunnen we lezen welke muziek we allemaal te horen krijgen en ik moet zeggen dat het zeer gevarieerd is. Een compliment aan de dirigent die tevens arrangeur is en hier heel wat uurtjes aan heeft besteed en dat vereist vakmanschap! De reis gaat verder en het Popkoor Enjoy uit Vorstenbosch, dat al tijdens het gehele optreden op het toneel stond, laat nu horen wat ze o.l.v. dirigent Karin Tooren, in haar mars heeft en dat is verrassend veel. Wát een stemmen en zo swingend, je deint heerlijk mee. We genieten van Danny Vera’s prachtige “Roller Coaster”, Ed Sheeran’s “Perfect en ook “You’re The Voice” van John Farnham. Geweldig! De dirigent Karin Tooren staat heerlijk mee te swingen voor haar koor! 

In de pauze zien we op het scherm de namen van alle sponsoren: heel belangrijk.

Na de pauze zien we de dirigent in een andere outfit en alle leden van het orkest hebben nu een blauw overhemd aan met hun embleem MSO erop!!

We gaan verder genieten en nu van Musical Highlights: zo’n beetje alle bekende melodieën uit de diverse musicals zoals van Miss Saigon, The Phantom of The Opera en Jesus Christ Superstar, Les Misérables en Good Morning Sunshine passeren de revue en koor en orkest maken er samen een feestje van. En wat te denken van Mark van Nuland, die met zijn warme stem een schitterende solopartij weggeeft met het lied “Somewhere over the rainbow”…..

En.. ABBA GOLD; de naam zegt het al, alle gouden hits van Abba en dat zijn er nogal wat en natuurlijk vergeten we de Nederlandse inbreng niet zoals “Pastorale”, “OP een mooie Pinksterdag”, “Malle Babbe” en “Maas en Waal”. Samen zingen we tot slot “Ik loop met jou naar de regenboog” de tekst staat op het scherm dus iedereen zingt mee. 

Wat een toepasselijk einde van een bijzondere, muzikale reis. 

De voorzitter Jan van der Biezen komt nogmaals op het podium en nu om een woord van dank plus een boeket, over te brengen aan koor en orkest én hun dirigenten: het was buitengewoon. Ook worden alle mensen bedankt die een rol hebben gespeeld in de organisatie en uitvoering van deze middag en met een prachtig boeket gaan ook zij naar huis.  Hierna kwam ook de voorzitter van Popkoor Enjoy op het toneel en hij overhandigt een symbolische “pot van goud: aan de voorzitter van MSE. Wat een mooi gebaar.

Mardon

Het Maaslands Senioren Orkest en popkoor Enjoy bedanken allen die aanwezig waren. We hopen dat een ieder op deze manier zoals in het verslag staat heeft genoten van deze muzikale reis. Wij hebben het met veel plezier gedaan.

Vriendenclub MSO
Voor € 5,--bent u lid van de Vriendenclub MSO. Meld u zich aan?

============================================================================================

Theo jubilaris Maaslands Senioren Orkest

HEESCH -
Tijdens de jaarvergadering die donderdag 15 juli plaatsvond in het repetitielokaal van fanfare Aurora aan ‘t Dorp, heeft lid en muzikant van het Maaslands Senioren Orkest Theo van de Wetering uit Heesch zijn onderscheiding en oorkonde ontvangen van de bond voor muziekgezelschappen omdat hij 25 jaar lid is. 25 jaar lijkt misschien niet lang maar 25 jaar lid en muzikant bij senioren orkest is wel lang!

V.l.n.r. Jan van der Biezen, Theo van de Wetering en zijn vrouw Jo.

Theo is 85 jaar en bespeelt nog zeer actief op de grote bas zijn partijtje mee. Op 60-jarige leeftijd is Theo lid geworden van het Maaslands Senioren Orkest. Maar hij is al ruim 72 jaar muzikant en lid van fanfare Aurora dus is al op jeugdige leeftijd gestart met muziek maken. Volgens ons kan dit van invloed zijn op een goede ontwikkeling voor je gezondheid!


Theo is actief muzikant maar ook actief als handige man in de vereniging.
Diverse hand- en spandiensten zoals de eerste podiumbordjes voor het orkest kwamen van zijn hand.


Het bestuur en de leden feliciteerden Theo en als kers op de taart hadden ze nog een onderscheiding voor hem van de bond voor muziekgezelschappen, een speld en een oorkonde.
Natuurlijk hoor hier ook een bos bloemen bij voor Jo, de vrouw van Theo, want ook zij heeft zeker een waardevolle bijdrage geleverd om dit jubileum waar te kunnen maken!


Voorzitter Jan van der Biezen proostte op Theo met de woorden: “Theo en Jo, bedankt voor deze mooie muzikale jaren en nog jaren een lidmaatschap in goede gezondheid toegewenst.”


Bijna alle muzikanten willen het liefs zolang mogelijk als hun gezondheid het toelaat muziek blijven maken. En dat kan bij het Maaslands Senioren Orkest. Hieronder de overige jubilarissen.
Zij krijgen allen wat lekkers, als aanmoediging op naar het 25-jarig lidmaatschap...


20 jaar lid - Hein van Hammond
15 jaar lid - Hein Smits, Piet Janssen en Wil van der Bersselaar
10 jaar lid - Frans van den Akker en Jan van der Biezen


Muziek maken is wat je heel lang kunt doen. Het bespelen van een instrument draagt bij aan de algemene ontwikkeling op jonge leeftijd en heeft een gunstige invloed later op de gezondheid van ouderen. En daar blijkt veel van waar te zijn.

Ook dit jaar hebben wij weer via RABO CLUBSUPPORT donaties ontvangen.


Het Maaslands Senioren Orkest dankt u hartelijk voor uw steun.


Mede dankzij uw steun, kunnen wij als Maaslands Senioren Orkest, velen muzikaal laten genieten van de fijne melodieën die ons orkest speelt.


26-04-2019


Maar liefst twee leden van het Maaslands Senioren Orkest zijn benoemd tot Lid in de Orde Van Oranje-Nassau.

Als timmerman heeft Theo van de Wetering (82) uit Heesch heel wat werk verzet bij fanfare Aurora in zijn woonplaats. Al sinds zijn dertiende is Van de Wetering actief lid van Aurora. In de beginjaren 60 heeft hij met een niet aflatende inzet meegeholpen aan de realisering van het repetitielokaal. Theo verrichtte allerlei hand- en spandiensten, grote verbouwklussen en kleine klusjes.


Vanaf 1967 zet Van de Wetering zich in voor parochie De Goede Herder.
En twintig jaar lang bezorgde hij koelversmaaltijden huis-aan-huis in Heesch voor de Maaltijdservice van ONS Welzijn.
Theo van de Wetering is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Jeanne van den Akker-van der Pas (78),
uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Van 1992 tot 1998 deed zij secretariaatswerk voor diverse werkgroepen van parochie Sint Petrus. Sinds 2003 zet zij zich in voor fanfare Aurora.
Zo was zij tot 2011 secretaris.
Ook is Van den Akker administratief medewerker en vrijwilliger van de Vriendenkring fanfare Aurora, opgericht door een groep mensen die de muziek in het algemeen en fanfare Aurora in het bijzonder een warm hart toedragen.
Sinds 2012 is ze daarnaast secretaris bij het Maaslands Senioren Orkest.

23-12-'17


Maaslands Senioren Orkest is super trots op de reactie van de KBO Heesch.


Het was geweldig afgelopen woensdag.


Onder leiding van Peter brengen jullie elke keer weer een mooi stuk muziek.


Breng de dank van de KBO Heesch over naar leden van het orkest.

We zullen nog vaak bij jullie aankloppen als we een stukje vakwerk willen beluisteren.


Dank namens de Evenementen Commissie van de KBO Heesch.

7-11-'17,


Wij kregen een leuke mail van de kleinzoon van onze voormalige drummer Koos van der Wijst.


Hé Opa!


Voor een opdracht voor school moesten we een muzikale activiteit ondernemen en daar een verslag over schrijven! Dit verslag heb ik natuurlijk geschreven over:
'Wie vaart er mee met onze cruise?'
Denk dat je het leuk zou vinden als ik deze ook naar jou zou mailen.


MVG, Joppe Smit


Ja Joppe, dat vinden wij leuk, dus hierbij plaatsen wij jouw werkstuk.


Maaslandsseniorenorkest Jubileumconcert 35-jarig bestaan


Titel: ‘Wie vaart er mee op onze cruise?’


Locatie: De Pas in Heesch


Datum: 29-10-2017


Uitvoerende: Het Maaslands Senioren Orkest


Door: Joppe Smit 17 jaar, (5vB, 19448)


Op 29 oktober 2017 ben ik met mijn familie naar het jubileumconcert van mijn opa geweest. Rond 2 uur ’s middags was de aanvang waar we hartelijk werden ontvangen door een matroos en een scheepskok. Het thema van het concert was: ‘Wie vaart er mee met onze cruise?’ Het gehele orkest had een matrozenoutfit aan wat tot een grappig plaatje leidde. Even na binnenkomst in de ontvangsthal werd iedereen luidruchtig de zaal binnen geroepen. Alle 450 gasten konden aan grote tafels zitten met uitzicht op het podium. Er liepen obers rond die drankjes serveerden en er reden ouderen in scootmobiels rond. Deze leeftijdsgroep die het Maaslands Senioren Orkest trok bestond uit rond de 400 ouderen tussen de 60 en 90 jaar en nog rond de 50 personen onder deze leeftijd, vaak was dit familie van een orkestlid. Het programma bestond uit 2 delen. Het eerste deel bestond uit vlotte marsen, vrolijke walsen gevolgd door een pauze en daarna klonken al snel verscheidene polka's, bekende schlagers en populaire klassieke muziek. Bij het laatste deel was er tevens de mogelijkheid om mee te zingen mits je de tekst kende. Ik was het meest onder de indruk van alle ouderen die met een glimlach van oor tot oor de zaal verlieten. Ik kan me indenken in deze leeftijdsgroep die met z’n allen bij elkaar zijn gekomen om oude liedjes te luisteren dat het echt gaaf moet zijn geweest. Zelf vond ik het ook leuk vanwege alles wat erbij komt kijken zoals alle camera’s de tekst die aan elkaar gepraat moest worden, de muziek, de horeca en de logistiek. De muziek zelf spreekt mij iets minder aan omdat deze liederen simpelweg vaak een halve eeuw geleden zijn gemaakt maar toch heb ik een leuke middag gehad. Het geluid was niet te hard en niet te zacht, de sfeer was goed en duur van het concert was perfect, niet te lang niet te kort. Hierdoor kom ik tot een beoordeling van 4/5 sterren.30-10-'17


Onderwerp: Compliment jubileumconcert MSO 29 -10-'17


Dag voorzitter van Maaslands Senioren Orkest,


Wat een prachtig concert, wat hebben jullie hard gerepeteerd.
Geweldig, wat een passie.
Ook de aanvulling van het zeemanskoor was buiten gewoon en zeer doeltreffend als je natuurlijk op een cruisereis bent...


Wat een geweldig repertoire.....alles maar dan ook alles was tot in de puntjes neergezet, chapeau.


Vooral Goud van Oud scoorde duidelijk het meest. Jullie hebben de hele zaal meegenomen naar hun mooie nostalgie.....al die prachtige oude liedjes, stuk voor stuk geweldig om mee te zingen, wat ook luidkeels werd gedaan, ook met die tekst op de achtergrond, grandioos ...
Wat hebben we kunnen genieten, kippenvel.....we konden weer even in herinnering leven.....vele mooie momenten kwamen weer boven...
Dit is toch echt genieten.....hoe mooi kan iets zijn....heerlijk toch.


Als jullie net zo genoten hebben als ik (en ik durf bijna wel te zeggen 98% in de zaal) dan moeten jullie ook met een machtig, tevreden, voldaan gevoel aan wal zijn gegaan om op het land nog lang verder na te kunnen genieten.


Beste muzikanten en zangers dank jullie wel voor deze onvergetelijke middag.....ik had hem niet willen missen.


Gr. N van de Wal


18-10-2017